Bezinkový likér

V rámci podzímního všehosběru (ořechy, hrušky, jablky, šípky,…) jsem se rozhodl, že natrhám trochu černého bezu a zkusím udělat bezinkový likér. Na netu jsem našel pár receptů:

Z receptů jsem si vybral vše dobré, co se mi líbilo a hlavně hodilo:

  • kuliček černého bezu jsem nakonec měl jen 1,7 kg (plus další várka cca 0,5)
  • pár kousků hřebíčku
  • trochu skořice v kuse
  • jeden kousek badyánu (nemám jej moc rád, tak jsem to nepřeháněl)
  • jednu vrchovatou lžičku kávy
  • bez jsem zalil vodou, tak aby byl celý ponořený a na to množství to vyšlo zhruba na 0,8 litru
  • cukru jsem dal 700 g
  • 0,5 litru rumu
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 1 sáček vanilkového cukru

Bezinky jsem zhruba těch 20 minut vařil a skoro ke konci jsem přidal kávu. Poté jsem je nadvakrát scedil a přidal cukr a chvíli povařil. Po schladnutí jsem přidal rum. Chuťově mi to však přišlo moc sladké a ta káva byla až moc výrazná. Takže jsem následující den šel ještě jednou pro bezinky, které jsem s vodou jen uvařil a scezenou šťávu (cca 0,5 litru) jsem přidal ke stávající várce. Celkem jsem udělal necelé 3 litry likéru :-). Je výborný a jsem zvědavý jestli je opravdu tak zdravý jak se všude píše nebo jsem vše zdravé zabil tím vařením :-?.

Radim | 24. 9. 2013 Út 13.01 | Vaření | Tisk | 555x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejlweb Jarda

Přeposlal jsem tento recept manželce a bylo to super, chutnalo mi to :)

7. 10. 2013 Po 10.27

[2]reagujmejlweb vaclav

Super recept určitě doporučím dál.

27. 11. 2013 St 13.21

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: