Mazanec z domácí pekárny
Měla jsem chuť na mazanec, a tak jsem si řekla, že ho zkusím upéct v domácí pekárně. Vždy předtím jsem si tam jen nechala umíchat a vykynout těsto. Recept jsem našla zde. Byl velmi podobný tomu, co obvykle používám, když peču v troubě.Suroviny:
- 170 ml mléka
- 2 vejce
- citronová kůra
- 90 g moučkového cukru
- 120 g tuku nebo Rama Créme Bonjour
- 1 vanilkový cukr
- 500 g polohrubé mouky
- 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
- špetka soli
- po zvukovém signálu přidáme ořechy, kandované ovoce, rozinky (namočené v rumu:-)
Nastavení pekárny:
- program: Koláč – Sladký
- stupeň propečení kůrky: Světlý
- velikost: Velký
Martina | 27. 9. 2013 Pá 20.49 | Vaření, Sladká kuchyně, ostatní pro pekárnu | Tisk | 580x