Srbské vepřové žebírko
Tento recept mám z nového Apetitu (12/2013) a stejný jsem našla i zde. Obrázek vypadal moc lákavě. My jsme si místo hranolek uvařili rýži.- 2 vepřové kotlety s kostí (dala jsem 4 kotlety)
- 2 lžíce sádla
- 2 červené cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 1 červená a 1 žlutá nebo oranžová paprika
- 3 lžíce rajského protlaku
- 300 ml masového nebo zeleninového vývaru
- 3 lžičky třtinového cukru
- sůl, čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
Na pánvi rozpálíme sádlo, kotlety zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do pánve. Zprudka opékáme z každé strany asi 4 minuty, pak odložíme. Ve výpeku osmahneme dosklovata cibuli, pokrájenou na plátky a taktéž česnek. Přidáme na širší proužky nakrájené papriky a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Restujeme asi tři minuty. Přidáme rajský protlak, cukr a chvilku ještě restujeme. Přidáme vývar a kotlety. Odkryté dusíme asi 30 minut. Z másla a mouky uděláme jíšku a přidáme do pánve. Necháme 15 minut na mírném ohni probublávat. Doladíme chutě a můžeme servírovat. Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo rýže.
Martina | 24. 11. 2013 Ne 11.39 | Vaření, Jídla z masa, Vepřové maso | Tisk | 952x