Srbské vepřové žebírko

Tento recept mám z nového Apetitu (12/2013) a stejný jsem našla i zde. Obrázek vypadal moc lákavě. My jsme si místo hranolek uvařili rýži. IMG_0270-nahled
  • 2 vepřové kotlety s kostí (dala jsem 4 kotlety)
  • 2 lžíce sádla
  • 2 červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 1 červená a 1 žlutá nebo oranžová paprika
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 300 ml masového nebo zeleninového vývaru
  • 3 lžičky třtinového cukru
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky

Na pánvi rozpálíme sádlo, kotlety zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do pánve. Zprudka opékáme z každé strany asi 4 minuty, pak odložíme. Ve výpeku osmahneme dosklovata cibuli, pokrájenou na plátky a taktéž česnek. Přidáme na širší proužky nakrájené papriky a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Restujeme asi tři minuty. Přidáme rajský protlak, cukr a chvilku ještě restujeme. Přidáme vývar a kotlety. Odkryté dusíme asi 30 minut. Z másla a mouky uděláme jíšku a přidáme do pánve. Necháme 15 minut na mírném ohni probublávat. Doladíme chutě a můžeme servírovat. Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo rýže.

DSC_0945-nahled DSC_0948-nahled
DSC_0950-nahled

Martina | 24. 11. 2013 Ne 11.39 | Vaření, Jídla z masa, Vepřové maso | Tisk | 952x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: