Coleslaw

Na začátku ledna jsme měli u kamarádky Lucky výborný salát se zelím a mrkví. Rozhodla jsem se, že něco podobného taky musím vyzkoušet. Ve starém magazínu Albert (7/2011) jsem našla recept na coleslaw. coleslaw-nahled
  • 1 malé bílé zelí (cca 400 g), nakrouhané
  • sůl
  • 2 mrkve, nakrájené na nudličky
  • 1 červená cibule, tence pokrájená (dala jsem jen půlku žluté cibule)
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce čerstvé citrónové šťávy
  • 8 lžic majonézy (dala jsem 2 lžíce majonézy a 2 lžíce bílého jogurtu)
Zelí rozpulte a poté rozčtvrťte, odřízněte všechny dřevnaté části a pak jej nasekejte nebo nastrouhejte na tenké nudličky (já jsem dala rozsekat do mixéru). Dejte do velké mísy, osolte, nechte chvilku odležet a pak jej rukama silně promačkejte a prohněťte jako těsto – zelí pustí šťávu a krásně zkřehne. Přidejte mrkev a cibuli (také jsem dala rozsekat do mixéru). Vmíchejte cukr a čerstvě vymačkanou citrónovou šťávu a dejte na hodinu odležet. Poté vmíchejte majonézu a pořádně promíchejte, aby se majonéza rovnoměrně rozptýlila. Podle chuti dosolte. Nejlepší je salát odleželý jeden až dva dny.

Martina | 28. 1. 2014 Út 11.55 | Vaření, Studená kuchyně | Tisk | 487x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: