Cikánské hovězí nudličky
Tak jsem jednoho dne koupil hovězí maso a až doma jsem narychlo špekuloval, co s ním. Úplně tak jednoduché to nebylo, protože na vše, na co jsem narazil, bylo potřeba nějaké ingredience, která nám chyběla. Nakonec to vyhrál tento jednoduchý recept z internetu:
Co k receptu potřebujete:
- hovězí maso nakrájené na nudličky
- cibuli
- kápie (já jsem dal čerstvou, ale v původním receptu je sterlizovaná)
- půl sáčku mraženého hrášku
- lžíce worčestrové omáčky
- sůl, pepř
Hovězí plec (množství individuálně), velká cibule, na 700g masa 2 velké, 1/2 skleničky červené, sterilované kapie, 1/2 sáčku mraženého hrášku, lžíce worcesteru, sůl, pepř.
Postup je jednoduchý – maso jsem zprudka opekl a poté chvíli dusil, tak aby změklo. Poté jsem přidal kápii a hrášek a koření s worčestrovou omáčkou. My jsme si k tomu dali rýži.
Jídlo bylo na svou jednoduchost výborné.
Při prohledávání netu mě zaujal následující repcept Hovězí po Burgundsku, tak někdy příště s daleko větší přípravou .
Radim | 25. 1. 2014 So 20.37 | Vaření, Hovězí maso | Tisk | 703x