Brusel - Atomium a centrum

Dalším z výletů, které jsme si s rodiči naplánovali, byla návštěva Bruselu, kde jsme se chtěli podívat na Atomium a přilehlou MiniEuropu. Rodiče samozřejmě táhl střed města s čůrajícím chlapečkem a holčičkou. Toto pondělí byl v Belgii státní svátek, a tak doprava byla fajn a i hned u Atomia se dalo zdarma zaparkovat. Chvíli jsme si vystáli frontu na lístky, a pak delší zhruba hodinovou před výtahem. Výhled z nejvyšší koule byl super. Poté jsme ještě prolezli zbytek Atomia, kde byla instalovaná výstava o vybudování Atomia a celého komplexu výstaviště. Moc se nám tam líbilo, ale celé se to nějak protáhlo, a tak jsme MiniEuropu vynechali a místo toho vyrazili metrem do centra.

DSC_0421-nahled

© www.atomium.be – SABAM 2013 – Radim

Osobně mě centrum zklamalo, náměstí bylo sice pěkné, ale takové tmavé a stísněné. V uličkách plno lidí. Čurající infanti mě nenadchli už vůbec – myslel jsem, že sochy budou trochu větší, ale obě měly na výšku maximálně půl metru. No, nevím co na tom všichni vidí. Před návratem k autu, jsme dali ještě pořádnou porci hranolek a koukli na St Michael a Gudula Cathedral. Kousek od katedrály jsme sedli na metro a zcela zmožení jeli zpět k Atomiu, a poté auty domů.

obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek

Více fotek najdete v galerii zde.

Radim | 25. 5. 2015 Po 20.50 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 763x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejlweb Kubát

Nádherná fotka Atomia, ta mi udělala radost. Zejména v kombinaci s krásnou ženou, ale ještě mnohem víc v kombinaci s faktem, že se kvůli byrokratické zlovůli nesmí fotky publikovat (a mám na mysli Atomium, nikoliv Vaši ženu). Belgie je jedna ze zemí, kde neplatí takzvaná Svoboda panoramatu a Atomium jako jedna z nejznámějších budov se často uvádí jako zářný příklad stupidity zákona. Takže ve stručnosti: Fotku Atomia máte na soukromém blogu v rozporu s Belgickými zákony. Fandím Vám, jste rebel.

12. 1. 2016 Út 14.57

[2]reaguj Radim

[1] Kubát: Díky za info. Abych řekl pravdu, o detailech tohoto zákona jsem četl poprvé. Po prostudování jsem doplnil požadovaný text. S Vaším komentářem souhlasím, bohužel, v tomto případě rebel nejsem :-).

30. 1. 2016 So 23.02

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: