Safari Monde Sauvage

Safari park Monde Sauvage se nachází jen 60 km od nás. Vyrazili jsme hned ráno, protože předpověď počasí hlásila odpolední déšť. Trošku jsme doufali, že to budou jen přeháňky.

DSC_0481-nahled

Návštěva parku je rozdělena do dvou částí. Nejprve jsme se projeli autem mezi volně se pohybujícími zvířaty – zebry, pakoně, antilopy, pštrosy, kapybary, klokany. A kolem zvířat v ohraničených výbězích – sloni, žirafy, nosorožci, hroši. Samozřejmě se mohlo jezdit jen po vyznačené cestě. Auto jsme mohli kdykoliv zastavit a pozorovat zvířata. Některá byla hodně zvědavá a chodila až k autům. Jeřáb královský se prohlížel v našem naleštěném autíčku, a pak nám ho dokonce ozobával.

obrazek obrazek

V druhé části jsme už šli po svých. Prošli jsme voliérou s exotickými ptáky, obdivovali jsme velké kočkovité šelmy, následovali medvědi, včetně ledních, tučňáci, bílí vlci, američtí bizoni, ostrůvky s lemury, orangutany a šimpanzi. V zadní části se nacházely klece s dravci a sovami. Bohužel tady nám začlo pršet. Byly to sice přeháňky, ale docela vydatné a časté. Původně jsme ještě chtěli zajít na dětské hřiště, ale vše bylo mokré. Ve 14 hodin jsme ještě stihli kousek show s lachtany, ale to jsme také museli být schovaní pod deštníky a stejně jsme byli trošku mokří. Těšili jsme se ještě na show s dravými ptáky, ale raději jsme se jeli domů usušit.

obrazek obrazek

Tento safari park je menší a zastaralejší než námi dříve navštívený Beekse Bergen. Také mi tu chyběly nějaké lavičky a piknikové stolky k odpočinku a snězení svačinky. Naopak se mi líbil bližší kontakt se zvířaty při autosafari a méně návštěvníků.

Doporučujeme také navštívit blízké jeskyně – Grottes de Remouchamps.

Více fotek najdete v galerii zde.

Martina | 15. 8. 2015 So 21.57 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 545x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: