Třepaná buchta - hrk hrk
Tento moučník jsem ochutnala jednou u kamarádky Venduly. Hned jsem věděla, že to bude naše oblíbená buchta, ale trvalo mi docela dlouho, než jsem se odhodlala ji poprvé upéct. Díky mandarinkám je krásně osvěžující.Nejprve jsem si upekla piškotový korpus. Nevím, kde jsem na recept narazila, ale povedl se.
- 150 g cukru
- 4 vejce
- 10 lžic teplé vody
- 10 lžic oleje
- 300 g polohrubé mouky
- půl sáčky prášku do pečiva
Krém
- 1 smetana ke šlehání
- 1 vanilkový pudink bez vaření Dr. Oetrker (CrémeOlé)
- 1 ztužovač šlehačky
- 1 mandarinkový kompot i se šťávou
Martina | 20. 11. 2015 Pá 21.39 | Vaření, Sladká kuchyně, Buchty, bábovky a koláče | Tisk | 1995x