Třepaná buchta - hrk hrk

Tento moučník jsem ochutnala jednou u kamarádky Venduly. Hned jsem věděla, že to bude naše oblíbená buchta, ale trvalo mi docela dlouho, než jsem se odhodlala ji poprvé upéct. Díky mandarinkám je krásně osvěžující.
DSC_0474-nahled

Nejprve jsem si upekla piškotový korpus. Nevím, kde jsem na recept narazila, ale povedl se.

  • 150 g cukru
  • 4 vejce
  • 10 lžic teplé vody
  • 10 lžic oleje
  • 300 g polohrubé mouky
  • půl sáčky prášku do pečiva
Cukr se žloutky vyšleháme do pěny, postupně přidáváme další suroviny a nakonec zjemna vmícháme sníh z bílků. Dáme péct do vyhřáté trouby. Já jsem dala péct v dortové formě do remosky (troubu nemám) a z těsta jsem ještě oddlila do 6 formiček na muffiny.

Krém

  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 vanilkový pudink bez vaření Dr. Oetrker (CrémeOlé)
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 1 mandarinkový kompot i se šťávou
Vše dáme do uzavíratelné misky, aby byla tak do poloviny plná. Párkrát zatřepeme do ztuhnutí. Kdo má rád víc krému, může si udělat z dvojité dávky.
Krém natřeme na vychladlý korpus, posypeme nastrouhanou čokoládou a dáme vychladit do ledničky.
obrazek obrazek
obrazek obrazek

Martina | 20. 11. 2015 Pá 21.39 | Vaření, Sladká kuchyně, Buchty, bábovky a koláče | Tisk | 1995x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: