Běh Maasmechelen

V půlce listopadu k nám na návštěvu přijela babička Marcela s dědou Jirkou. A nepřijeli sami :-) Dovezli nám svatomartinskou husu, kterou jsme si udělali k nedělnímu pozdnímu obědu s domácím knedlíkem a s bílým a červeným zelím. Této dobrotě však musela předcházet nějaká sportovní aktivita a my jsme se rozhodli vyrazit na závody v běhu v Maasmechelenu. Konal se tu Kraftmans Maraton Trail Run.
Rada1-nahled
Běželo se lesnatým a mírně zvlněným terénem v národním parku Hoge Kempen. Účastníci si mohli vybrat ze čtyř různě dlouhých tras – 7, 14, 21 a 42 km. Tady jsou plánky tras a převýšení. Já jsem měla od začátku jasno, že 7 km bude pro mě tak akorát. Ideálně by mi 5 km stačilo, ale ty 2 km snad už nějak dotáhnu. Děda si taky zvolil 7 km, i když ten by s přehledem zvládl 14 km. No a Raďa si chtěl dát 14 km, ale na poslední chvíli se rozhodl pro 21 km. Loni tak běžel, tak se chtěl i letos vybičovat a potrápit svoje tělo. Starty byly časově odstupňované, takže Raďa vybíhal v 11:00 a my až v 11:30. Startovně nás stálo kolem 20 euro na jednoho, což bylo docela přehnané vzhledem k tomu, že jsme dostali jen nějaký aušusový šátek a pak občerstvení v cíli.

Běželo se mi docela dobře. Nasadila jsem ale na začátku rychlejší tempo a v půlce už jsem to cítila. Trénovaný děda Jirka využil příležitosti a předběhl mě :-) Snažila jsem se ho mít pořád na očích. Jenže cíl byl jaksi pořád v nedohlednu. Můj sportestr ukazoval už dávno 7 km a stále žádná cílová rovinka. Nakonec jsem naměřila 8,5 km!

Naše výsledky:

  • Děda: 00:51:48 (46. místo v kategorii Muži 7 km)
  • Já: 00:52:47 (13. místo v kategorii Ženy 7 km)
  • Raďa 01:55:33 (59. místo v kategorii Muži 21 km)
obrazek obrazek obrazek

Tady jsou celkové výsledky.

A tady několik videí, kde si můžete prohlédnout terén a závodníky. Schválně, jestli někdo najde Raďu, dědu nebo mě (ať napíše do komentářů).

Pěkné fotky závodníků jsou zde. Odsud jsem ztáhla i naše fotky.

Počasí: 15 stupňů a sluníčko

Martina | 15. 11. 2015 Ne 23.12 | Mišmaš | Tisk | 375x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: