Tento recept jsem objevila v časopise Apetit 7/2013.
- 4 vepřové kotlety bez kosti
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 3 lžíce oleje
- 2 cibule nebo 4 šalotky, nakrájené na kolečka
- 75 ml bílého vína
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 150 ml smetany ke šlehání
- zelené fazolky a noky k podávání
Kotlety přes mikrotenový sáček krátce a rázně naklepeme, aby se trochu
ztenčily. Posolíme je a opepříme. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a
opečeme na něm kotlety dozlatova, trvá to asi 5 minut z každé strany.
Maso zabalíme do alobalu a odložíme stranou. Pak do pánve přilijeme zbylý
olej a pozvolna na středním plameni opékáme cibuli do světle zlaté barvy.
Podlijeme ji vínem a přitom ze dna pánve vařečkou odškábneme přípečky.
Vmícháme hořčici a smetanu, přimícháme šťávu, kterou pustilo maso,
podle pořeby dosolíme a už jen prohřejeme. Maso podáváme přelité
omáčkou. Jako příloha se hodí blanšírované zelelené fazolky a
bramborové noky. My jsme si místo noků uvařili brambory.