Kotlety s hořčičnou omáčkou

Tento recept jsem objevila v časopise Apetit 7/2013.
DSC_0030-nahled
  • 4 vepřové kotlety bez kosti
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 3 lžíce oleje
  • 2 cibule nebo 4 šalotky, nakrájené na kolečka
  • 75 ml bílého vína
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • zelené fazolky a noky k podávání
Kotlety přes mikrotenový sáček krátce a rázně naklepeme, aby se trochu ztenčily. Posolíme je a opepříme. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a opečeme na něm kotlety dozlatova, trvá to asi 5 minut z každé strany. Maso zabalíme do alobalu a odložíme stranou. Pak do pánve přilijeme zbylý olej a pozvolna na středním plameni opékáme cibuli do světle zlaté barvy. Podlijeme ji vínem a přitom ze dna pánve vařečkou odškábneme přípečky. Vmícháme hořčici a smetanu, přimícháme šťávu, kterou pustilo maso, podle pořeby dosolíme a už jen prohřejeme. Maso podáváme přelité omáčkou. Jako příloha se hodí blanšírované zelelené fazolky a bramborové noky. My jsme si místo noků uvařili brambory.

Martina | 16. 12. 2015 St 22.44 | Vaření, Jídla z masa, Vepřové maso | Tisk | 569x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujmejlweb podvodnik

Vynikající recept, který je snadný, přitom dopřeje skutečný gastronomický zážitek. Takže se můžete blýsknout před svou tchýni i když jinak moc nevaříte. Pokud by měla přece jen řeči, nalijete do ní zbytek toho bílého vína :D a budiž odpuštěno.

27. 2. 2016 So 20.25

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: