Šťavnaté kuře se zeleninou a mandlemi
Tento recept mě zaujal svou jednoduchostí. Našla jsem ho v časopise Apetit 12/2013.- 500 g kuřecích stehenních řízků bez kosti
- 3 středně velké červené cibule, nakrájené na osminky
- 2 červené papriky, nakrájené na silnější proužky
- 500 g malých červených brambor nakrájených na silnější plátky (dala jsem víc)
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 stroužek česneku, drcený
- po lžičce mletého římského kmínu, mleté uzené papriky a fenyklových semínek, lehce drcených
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 citron, šťáva a nastrouhaná kůra (dala jsem půl)
- 50 g mandlí, loupaných, nesolených a nasekaných nahrubo
- 170 g řeckého jogurtu k podávání
- malá hrst petrželky nebo koriandru, nasekaného, k podávání
Martina | 19. 3. 2016 So 11.31 | Vaření, Jídla z masa, Drůběž a králík | Tisk | 436x