Šťavnaté kuře se zeleninou a mandlemi

Tento recept mě zaujal svou jednoduchostí. Našla jsem ho v časopise Apetit 12/2013.
DSC_0240-nahled
  • 500 g kuřecích stehenních řízků bez kosti
  • 3 středně velké červené cibule, nakrájené na osminky
  • 2 červené papriky, nakrájené na silnější proužky
  • 500 g malých červených brambor nakrájených na silnější plátky (dala jsem víc)
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 stroužek česneku, drcený
  • po lžičce mletého římského kmínu, mleté uzené papriky a fenyklových semínek, lehce drcených
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 citron, šťáva a nastrouhaná kůra (dala jsem půl)
  • 50 g mandlí, loupaných, nesolených a nasekaných nahrubo
  • 170 g řeckého jogurtu k podávání
  • malá hrst petrželky nebo koriandru, nasekaného, k podávání
Troubu předehřejeme na 200 C. Kuřecí maso, cibuli, papriku a brambory vložíme od velké mísy, osolíme a opepříme a dobře promícháme. V jiné míse promícháme česnek, koření, olivový olej a citronovou šťávu a kůru a přelijeme směsí suroviny ve velké míse, promícháme a rozložíme na plech. Pečeme zhruba 40 minut. Po 20 minutách promícháme, aby se kuře propeklo doměkka. Na posledních 8 minut posypeme vše mandlemi. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou či koriandrem a s bílým jogurtem.

Martina | 19. 3. 2016 So 11.31 | Vaření, Jídla z masa, Drůběž a králík | Tisk | 435x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: