Rozhledna nad Trois - Points

Po dlouhé době rozhlednového půstu jsme opět zatoužili po nějaké pěkné rozhledně. Když jsme se pustili do hledání, tak jsme nečekaně objevili dvě rozhledny v Ardenách umístěné kousek vedle sebe. Jedna je na městečkem Trois-Points a druhá v domaine de Berinzenne. Tento článek je o první z nich. Na netu se dá rozhledna najít také podle procházky k ní – Promenade de la Tour Leroux.

DSC_0982-nahled

Cesta od nás trvala zhruba necelou hodinu a auto jsme nechali na parkovišti vedle nádraží. Kousek za nádražím značená turistická cesta odbočila k řece La Salm, podél které jsme šli cca hodinu. Marťa už byla nervózní, protože věděla moc dobře, že rozhledna je přesně na opačné straně, než jsme celou dobu šli :-). Nakonec se však cesta zatočila správným směrem a to pěkně prudce do kopce. Jakmile jsme se dostali nahoru, tak se k rozhledně šlo opět pěkně po rovince. Dřevěná čtyřpatrová rozhledna poskytuje pěkný výhled na Trois-Points, Coo a další místní prdelky. Hned pod rozhlednou je velký stůl, kde jsme poobědvali lepeňák a jako dezert nějaké sušenky :-). Cesta z kopce k autu, už nebyla tak dlouhá, avšak o to byla prudší a chvíli vedla po silnici.

Tento výlet dopadl pro děti naprosto výtečně, protože dostaly zmrzku a navíc jsme pro ně našli pěkné hřiště, kde ještě zhruba hodinu dováděli. Cesta zpět se nesla v tichém duchu, všichni chrněli a tatínek řídil.

obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek

Radim | 21. 5. 2016 So 18.22 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 296x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: