Kuřecí paličky v hořčično-medové marinádě
Recept z časopisu Gurmet 5/2011.- 8–12 kuřecích paliček
Na marinádu:
- 1/2 hrnku tekutého medu
- 1/4 hrnku dijonské hořčice
- 1 lžička hořčičných semínek
- 2 lžičky drceného česneku
- šťáva z 1 citronu
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
Marináda: v misce smícháme všechny suroviny na marinádu. Kuře vložíme do igelitového sáčku, přilijeme 3/4 marinády, uzavřeme a obsah protřepeme, aby se paličky obalily ze všech stran. Pak sáček vložíme nejméně na 4 hodiny do lednice (já jsem místo dijonské hořčice a hořčičných semínek dala hrubozrnnou hořčici).
Rozpálíme troubu na 180C. Kuřecí paličky vysypeme do pekáčku, podlijeme půl hrnkem vody a pečeme půl hodiny. Maso během pečení potíráme zbylou marinádou.
Omyjeme mrkev, řapíkatý celer, papriku, oloupeme cibuli. Vše pokrájíme na proužky, vložíme do zapékací misky, pokapeme olejem, posypeme kmínem, osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme do trouby ke kuřeti a pečeme 20 minut.
Hotové kuře má temně medovou barvu a křupavou kůrčičku (a zelenina je měkká). Rozdělíme na talíře a podáváme s bagetou nebo chlebem.Martina | 24. 5. 2016 Út 21.49 | Vaření, Jídla z masa, Drůběž a králík | Tisk | 278x