Genk Loopt 2017

Ještě před velikonocemi jsme se přihlásili na letošní běh v Genku, který je od nás zhruba půlhodiny autem. Hlavním lákadlem bylo tričko zdarma pro všechny běžící děti :-), takže jsem Ondru i Verču přihlásil na 1 km CM Jeugdloop. Samozřejmě tatínek musel jít příkladem, takže jsem se přihlásil na 10 mil (bohužel bez trička). Normálně bych běžel desítku v kilometrech, ale ta startovala až později, takže jsem se rozhodl pro cca 16 km.
33744054243_d0a37e4f38_o-nahled
Vzhledem k tomu, že jsme nechtěli mít problémy s parkováním, tak jsme vyrazili docela brzo. Zpětně však myslím, že ta obava byla zbytečná a míst na parkování bylo dost. Zhruba před půl jedenáctou jsme byli u radnice, kde jsme si vyzvedli svoje čísla a děti trička. Já jsem pak vybíhal v 11:30 a děti ve 13:45.
obrazek obrazek

Před mým startem si děti ještě zaskákaly na nafukovacím hradě a kolem čtvrt na dvanáct jsme se začali srocovat na hlavní třídě. Docela se mi líbilo, že chvíli před startem, kdy už všichni postávali před startovní čarou, nastoupil pod startovní bránu mladý borec a začal před všemi na malém pódiu předcvičovat. Myslím, že to byla docela fajn rozvička na rozproudění krve :-). Pak už se však běželo. Já jsem to nechtěl ze začátku přepálit, jak to bývá mým zvykem, a tak jsem se snažil držet na uzdě. Prvních pár kilometrů jsem měl tempo zhruba 4:30 na kilometr. Čekal jsem, že se to tak za půlkou zhorší, ale kupodivu jsem to dokázal udržet celý závod. Takže mě v cíli přivítal pro mě výborný čas 1:11:44. Však jsem to následující dny cítil. Nohy mě nějak zvlášť nebolely, ale byl jsem takový unavený.

Celkově jsem byl 48. z 516 běžců. Závod se mi fakt líbil a nebylo to jen tím, že se mi dobře běželo. Trasa vedla více než z půlky po silnici, ale často někde v lese. Část vedla přes Molenvijvers park a část po lesních cestách v Kattevennenu. Probíhalo se i nákupním centrem. Prostě velmi atraktivní závod. Počasí vyšlo tak akorát, obloha zatažená a zhruba 15 °C.

Řekl bych, že dětí přihlášených na 1 km bylo více než běžců na těch mých 10 mil. Běžely tam celé třídy i s učiteli :-). S našema prckama běžela Marťa a já jsme se hodil do role fotografa. Verča běžela sama a já jsem ji pak v cíli odchytl. Ondra běžel s Marťou a ten 1 km uběhl za 6 minut!. V cíli každé dítě dostalo flašku na vodu a jablko. Já jsem stál u vydávání jablek a docela jsem byl překvapen nad tím, kolik děcek ohrnovalo nos na jablkem.

Po tomto běhu jsme se dále v Genku už nezdržovali a jeli domů. Večer jsme se koukali na představení Krásku a zvíře, které nacvičily a hrály děti ze školy, kam chodí Verča.

Radim | 7. 5. 2017 Ne 21.36 | Sport, Mišmaš | Tisk | 217x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: