Brambory Hasselback

Recept mám z časopisu Gurmet 10/2015. Jméno Hasselback získaly brambory podle restaurace, kde je poprvé upekli v roce 1940. Na povrchu jsou úžasně křupavé a uvnitř naopak jemné. Zařazuje mezi naše oblíbené přílohy :-)
DSC_0346-nahled
  • středně velké brambory – 8–10 ks
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
Pěkné neloupané brambory dobře umyjeme a osušíme. Ostrým nožem brambory svisle nakrájíme na tenké plátky, ale nedořízneme až k podložce (můžeme je dole trochu seříznout, aby lépe stály). Česnek prolisujeme do misky, přidáme olivový olej a rozmarýn a dobře promícháme. Ochuceným olejem potřeme jednotlivé brambory. Posypeme pepřem a solí a vložíme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180–190°C přibližně 60 minut. Během pečení můžeme brambory ještě párkrát potřít ochuceným olejem (snažíme se potřít i mezi nakrájenými „lístky“ Upečené ihned podáváme.
DSC_0344-nahled

Tipy:

  • brambory můžeme po dopečení posypat nastrouhaným parmazánem a nechat 10 minut ještě dopéct
  • mezi nakrájené „lístky“ můžeme vložit kousky slaniny, plátky sýra apod.

Martina | 31. 8. 2017 Čt 09.52 | Vaření, Zelenina, Zeleninové pokrmy | Tisk | 229x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: