Dolní Morava - rozhledna Klepáč

V Belgii pořádné hory nemáme, a tak jsem se rozhodl, že si s dětmi zajedeme na Dolní Moravu a vyšlápneme si na jednu z tamních rozhleden. Hned ze začátku jsem měl na mysli Klepáč, protože na něm stojí rozhledna už věky. Teprve nedávno na protějším kopci vybudovali „bombastickou“ rozhlednu v podobě Stezky v oblacích. Na výlet jsme přibrali ještě babičku s dědou a mohli jsme ráno vyrazit :-).

IMG_20170803_120507-nahled

Rozhledna na Klepáči

Po zhruba hodině a půl jsme dojeli na Dolní Moravu. Parkoviště byla volná a zdarma. Měl jsem v úmyslu vyjít na Klepáč, a pak pokračovat na sedlo Puchača a zpět po cyklostezce. Nakonec to dopadlo trochu jinak, protože děti byly zmožené už na Klepáči, a navíc se na nás hnal déšť z jihu. Naštěstí, že jsme s sebou měli našeho skvělého meteorologa, dědu Michala :-).

obrazek obrazek obrazek

Cesta nahoru byla pro děti docela náročná, ale zajímavá, takže jim to docela šlapalo. Největším zpestřením byly lány borůvek. Z rozhledny Klepáč je pěkný výhled na celý masív Kralického Sněžníku, Dolní Moravu a protější hřbet s onou Stezkou v oblacích. My jsme na vrcholu chytli ještě pěkné, i když trochu větrné počasí. Dali jsme oběd v podobě lepeňáků a spěchali dolů.

obrazek

Nakonec to s tím deštěm nebylo tak upršené, jak to vypadalo. Dole v údolí jsme ještě nejméně hodinku pobyli na terase místní restaurace. Děti blbly na skákacím hradě a my ostatní jsme popíjeli pivko. Trochu jsme pokukovali po bobové dráze, ale fronta na ni byla nekonečná. Kontroverzní Stezku v oblacích dáme snad příště :-). Déšť nás zastihl až během cesty zpět a nebyla to žádná hrůza ;-).

Výlet se nám vydařil. Trochu jsme unavili děti (spaly v autě jak mimina) a byl jsem docela překvapen, jak únava sedla i na nás :-). Holt stárneme.

Radim | 3. 8. 2017 Čt 21.30 | Cestování, Česká republika | Tisk | 287x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: