Pyramidenkogel

IMG_20170813_114845-nahled Pyramidenkogel je dřevěná rozhledna nacházející se v rakouských Korutanech, která je nejenom krásná, ale která drží i jedno významné prvenství – je to nejvyšší dřevěná rozhledna na světě. Když pojedete na dovolenou na jih k moři po Rakouské dálnici A2, tak rozhlednu zahlédnete kousek za Klagenfurtem po levé straně na kopci nad jezerem Wörthersee. Pro všechny rozhlednové fajnšmekry můžu slíbit, že je na co se koukat a není to jen ten krásný výhled na jezero a okolní kopce. Sama rozhledna je technický a umělecký skvost.

My jsme si k rozhledně udělali odbočku při cestě z Itálie domů na Moravu a vůbec jsme toho nelitovali. Na vrchol jsme si poctivě vyšlapali všechny schody, ale jde to i výtahem uprostřed rozhledny. Dolů je na výběr o jednu možnost více, protože vnitřkem rozhledny vede skluzavka o délce 120 metrů.

Pod rozhlednou je dětské hřiště a stánky/restaurace s občerstvením. Dali jsme zmrzku a nealko pivo a vydali se na dlouhou cestu domů.

obrazek obrazek obrazek

Varování: Měli jsme krásné počasí a stejný nápad jako my, měla spousta lidí. Takže cesty k rozhledně byly plné aut a parkoviště byla nacpaná až k prasknutí. My jsme nakonec nechali auto na jednom odpočívadle po cestě nahoru. Pěšky to bylo na vrchol cca 15 minut chůze.

IMG_20170813_122259-nahled

Výhled na Triglav v dáli

Pěkný článek o rozhledně najdete na iDnes.cz – Rakouská dokonalost: skluzavka z nejvyšší dřevěné rozhledny světa.

Radim | 13. 8. 2017 Ne 21.32 | Cestování, Rakousko | Tisk | 295x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: