Recept jsem si někde opsala a nemůžu teď najít, odkud přesně ho mám.
Myslím, že jsem vycházela ze
Zeleninového
kari podle Pohlreicha, akorát jsem tam navíc přidala krůtí maso..
- 400 g krůtích prsou, nakrájených na kostičky
- olivový olej
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1/2 květáku, rozebraný na malé růžičky
- 1 cm zázvoru, nakrájený najemno
- koření – mletý římský kmín, kurkuma…
- sůl, pepř
- kousek cukety, nakrájené na kostičky
- 2 mrkve, nakrájené na kostičky
- 2 šalotky, nakrájené na kostičky
- pár kloboučků žampionů
- 1–2 plechovky kokosového mléka
Nejprve jsem si na pánvi rozehřála olivový olej a opekla na něm krůtí
maso. Maso jsem vyndala (do zaklopené misky) a na pánvi nechala rozvonět
česnek. Pak jsem postupně přidávala květák, zázvor, sůl, pepř,
koření, cuketu a mrkev. Zeleninovu směs jsem zalila kokosovým mlékem a do
pánve vrátila i opečené krůtí maso. Nakonec jsem ještě přidala pár
žampionových kloboučků a šalotku. Vaříme do změknutí zeleniny. Na
závěr můžeme přidat i půlku pokrájené chilli papričky.