Kari s krůtím masem a květákem

Recept jsem si někde opsala a nemůžu teď najít, odkud přesně ho mám. Myslím, že jsem vycházela ze Zeleninového kari podle Pohlreicha, akorát jsem tam navíc přidala krůtí maso..
DSC_0565-nahled
  • 400 g krůtích prsou, nakrájených na kostičky
  • olivový olej
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1/2 květáku, rozebraný na malé růžičky
  • 1 cm zázvoru, nakrájený najemno
  • koření – mletý římský kmín, kurkuma…
  • sůl, pepř
  • kousek cukety, nakrájené na kostičky
  • 2 mrkve, nakrájené na kostičky
  • 2 šalotky, nakrájené na kostičky
  • pár kloboučků žampionů
  • 1–2 plechovky kokosového mléka
Nejprve jsem si na pánvi rozehřála olivový olej a opekla na něm krůtí maso. Maso jsem vyndala (do zaklopené misky) a na pánvi nechala rozvonět česnek. Pak jsem postupně přidávala květák, zázvor, sůl, pepř, koření, cuketu a mrkev. Zeleninovu směs jsem zalila kokosovým mlékem a do pánve vrátila i opečené krůtí maso. Nakonec jsem ještě přidala pár žampionových kloboučků a šalotku. Vaříme do změknutí zeleniny. Na závěr můžeme přidat i půlku pokrájené chilli papričky.
DSC_0562-nahled

Martina | 2. 9. 2017 So 20.49 | Vaření | Tisk | 243x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: