Wilhelminaberg a SnowWorld Landgraaf

Až po přečtení následující stránky na wiki o Wilhelminabergu mi docvaklo, že tento kopec není přírodní, ale že to je halda 225 metrů vysoká vzniklá vedle černouhelného dolu Wilhelmina. Tím, jak je kopec velký a zalesněný, tak mi vůbec nepřišlo, že je vytvořen lidskou rukou. Dnes je tento kopec z dáli viditelný i kvůli velké hale SnowWorldu, která na něm leží jak velký bílý kokon. Jednou jsme si naplánovali nákupní víkend do Německa a cestou zpět jsme si na Wilhelminaberg vyšli po dlouhém schodišti a mrkli také do SnowWorldu.
IMG_20171125_140448-nahled

Schodiště vede od úpatí s malým rybníčkem až na vrchol. Je potřeba zvládnou 508 schodů. Z vrcholu je daleký, ale nijak zvlášť pěkný pohled na okolí. Jde převážně o průmyslové zóny a lesy. Kopec je také známý svým Wilhelminaberg Trappen Marathon, kde jak blbí běháte nahoru po schodech a dolů po stezce v cca kilometrovém okruhu.

Kromě SnowWorldu se na úpatí kopce nachází i bobová dráha a lanové centrum. My jsme jen nakoukli do haly, jak se tam lyžuje, a jeli domů. Asi bych to popsal následovně – chudáci Holanďané nemají žádné hory, a tak si vybudovali pár umělých sjezdovek a jsou rádi, že jsou rádi :-).
IMG_20171125_141915-nahled

Radim | 25. 11. 2017 So 20.51 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 181x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: