Zeleninové hranolky
Přebytky zeleniny v ledničce před odjezdem do Čech mě nakoply k vyzkoušení zeleninových hranolků. Měli jsme je k večeři a nebyly špatné. Příště vyzkouším i jinou zeleninu (mrkev a petržel).
Celerové hranolky
- sůl, pepř, tymián, olivový olej
Řepové hranolky
- sůl, pepř, uzená paprika, olivový olej
Batátové hranolky
- sůl, pepř, kari, olivový olej
Cca 4 lžičky oleje smícháme v míse se solí, pepřem a kořením
(použijeme koření podle své chuti, česnek, rozmarýn…) Zeleninu oloupeme
a nakrájíme na hranolky. Hranolky obalíme v olejové marinádě,
vyskládáme (vysypeme) na plech s pečícím papírem a pečeme při
180 stupních asi 35 minut. Můžeme podávat s domácím dipem. Zeninové
hranolky můžeme jíst jako skvělou zeleninovou večeři nebo se také hodí
jako příloha k pečenému masu.
Martina | 26. 3. 2018 Po 12.55 | Vaření, Zelenina, Zeleninové pokrmy | Tisk | 315x