Panbos s procházkou až k moři

Pan van Persijn též známý jako Panbos jsme navštívili v lednu během pěkné slunné neděle. Z nizozemských stránek „Panbos is een wandel- en speelbos voor jong en oud.“ je zřejmé, že se jedná o les na procházky a hraní pro děti. My jsme se vydali po červené značce „lange wandelroute“, která je dlouhá 2,9 km (plánek zde). Vstup do lesa je zpoplatněný, platí se 2 € za dospělého.

IMG_20190120_144342-nahled

Cestou děti lozily po stromech, a tak se nám podařilo udělat pár pěkných snímků.

obrazek obrazek

V nejsevernějším bodu (dle mapky bod č. 13) je průchod do dun, který jsme využili, protože se mi podařilo všechny překecat k procházce až k moři, tj. ještě 3 km tam a další 3 km zpět. Počasí však bylo krásné, a tak se mi nechtělo hned vracet zpět. Tím, že v posledních dnech mrzlo, tak se na rybnících a kalužích vytvořil tenký škraloup ledu. A hned bylo o zábavu postaráno, ukázal jsem naším ratolestem, jak lze takový led klackem rozbít. A ony mně naučily, jak si při tom hned namočit rukavice :-).

obrazek obrazek

U moře se klackama pokračovalo – hloubily se díry. No, byla sranda a procházku jsme si užili.

obrazek obrazek

Až teď při prohlížení plánku vidím, že uprostřed lesa byly planiny s různými hřišti pro děti. No, tak snad příště.

DSC_0225

Hned naproti vstup u se nachází restaurace Pannenkoeken Boerderij Leiderdorp, tak to vidím někdy na cyklovýlet zakončený palačinkami :-).

Radim | 20. 1. 2019 Ne 12.29 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 132x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: