Dvojbarevná tvarohová buchta
V ledničce na mě koukal velký kelímek s tvarohem, a tak jsem přemýšlela, jak ho zpracovat, ideálně na nějakou novou dobrou buchtu Prošla jsem pár receptů na internetu a zaujal mě tento recept.Tmavé těsto:
- 1 hrnek mléka
- 3/4 hrnku oleje
- 2 vajíčka
- 1 hrnek cukru
- 1 prášek do pečiva
- 2 hrnky hladké mouky
- 2 polévkové lžíce kakaa
- citronová kůra ( nemusí být)
Tvarohové těsto:
- 2 tvarohy (celkem 500g)
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový puding (nevařit – vsypat jen prášek)
- 1 hrnek moučkového cukru
- 2 vajíčka
- 1 hrnek mléka (spíš 1/2)
V jedné míse si nejlépe ručním mixérem opatrně prošleháme kakaové těsto, v druhé potom to tvarohové.
V případě, že použijete tvaroh vaničkový, takový ten hodně mokrý, uberte alespoň půl hrnečku mléka. I tak bude hmota víceméně tekutá.
Hrajte si s barvami Do vymazaného nebo pečicím papírem vyloženého plechu nalijte přes polovinu kakaového těsta, důkladně jej stěrkou rozetřete do všech koutů a na něj navrstvěte tvarohové. Pravděpodobně se vám těsta už teď smíchají dohromady, nevadí. Úplně v klidu jej lehce rozetřete, ať je tvaroh v každém kousku. Navrch nalijte zbytek kakaové hmoty a opět vyrovnejte povrch. Pečte na 150 – 180 °C zhruba hodinku v předehřáté troubě. Samozřejmostí je pravidelná kontrola dřevěnou špejlí. Tvarohové těsto vám bude sice špinit až do konce, ale jeho hotovost jasně naznačí hnědnutí vykukujících tvarohových ploch.
Martina | 8. 6. 2019 So 21.39 | Vaření, Sladká kuchyně, Buchty, bábovky a koláče | Tisk | 338x