Bleiswijkse Zoom

Bleiswijkse Zoom je rekreační oblast podél západního břehu řeky Rotte s mnoha pěšími, cyklistickými a jezdeckými stezkami. Je jednou z částí Rottemeren.
IMG_20190901_155950-nahled
My jsme se sem vydali na procházku jednoho hezkého slunečného nedělního odpoledne. Auto jsme nechali na parkovišti kousek od resturace Het Zeeltje. Hned vedle bylo možné si zahrát minigolf nebo si zablbnout na dětském hřišti. My jsme však zamířili na dětskou farmu Het Ezelsbruggetje. Děti mají takovéto dětské farmy rády, protože si zde můžou pohladit různá zvířátka (kozy, králíky, morčátka, prasátka, ovečky) a také je eventuelně nakrmit. Za malý poplatek se zde i můžou svézt na poníkovi nebo oslíkovi. Překvapilo mě tu velké množství různých plastových vozítek k zapůjčení pro menší děti a také spousta plastových domečků na hraní.
obrazek obrazek
Dál jsme pokračovali na sever kolem břehu Rotte. Kousek za restaurací Merenbos jsme potkali tak stočlennou skupinu nadšených mopedistů a chvilku trvalo, než kolem nás projeli a my mohli pokračovat. Vlastně jsme aspoň měli čas na rozmyšlenou kam dál. Raďa navrhoval použít přívoz a po druhém břehu se vrátit zpět k autu. Mě se to zdálo docela dlouhé, ale neprotestovala jsem. Jeden přívoz nám ale před nosem ujel a druhý nás dostal a jel na nějakou delší trasu. Bylo tedy rozhodnuto. V resturaci Merenbos jsme si dali zmrzlinu a pak se v klidu a pohodě vrátili po stejném břehu Rotte (akorát lesní cestou) k autu. Cestou jsme sbírali lískové oříšky a děti lezly po stromech jako veverky.
obrazek obrazek
Za zmínku určitě stojí i národní památka Bleiswijkse Verlaat. Jedná se o restaurované dřevěné zdymadlo z roku 1772, které spojuje řeku Rotte a Lange Vaart (rozdíl hladin je 1,1m). Pro lodní dopravu se již nepoužívá.

Martina | 1. 9. 2019 Ne 10.25 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 127x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: