Cyklovýlet k Hoek van Holland

Zbytek léta jsem trávil v Haagu sám bez rodinky, a tak jsem si naplánoval cykloprojížďku k rozhledně De Pyloon, která se nachází v lesoparku Broekpolder východně od Rotterdamu. Původní dřevěná rozhledna byla zničena žhářem, a tak na jejím místě, „kopečku“ nazvaném Klauterwoud postavili novou ocelovou. Říkal jsem si, že to zvládnu přibližně za dvě hoďky, ale bylo pěkně, a tak jsem to protáhl až k Hoeku van Holland a byla to neplánovaná projížďka na skoro 80 km :-).

IMG_20190825_122258-nahled

Po cestě jsem minul pár zajímavostí:

  • Huygens museum ve Voorburgu – z cyklostezky je vidět pěkně park a dům rodiny Huygensů. Později v říjnu jsme si tam udělali odpolední procházku.
  • Vyhlídkové místo nazvané De Stoelen – jen jsem projel, protože všechny sedačky byly obsazené
  • Rozhledna „De Pyloon“ zmíněná již na začátku. U rozhledny je pěkné dětské hřiště, takže tam někdy naplánuji cyklovýlet s celou rodinkou.
  • Kousek za rozhlednou jsem musel pouštět stádo divokých chlupatých krav :-).
obrazek obrazek obrazek obrazek

Cesta na kole mi perfektně ubíhala a prostředí bylo typicky Holandsky venkovské – mlýny, kanály a louky. K tomu svítilo sluníčko, a tak jsem se rozhodl, že budu pokračovat dál a zajedu až k Hoeku van Holland. U převozu Maassluis jsem si koupil mega velkou zmrzku a šlapal dál podél Nieuwe Waterweg. Docela mě zaujaly tamní bytové domy, které byly netradičně architektonicky pojaté. Projel jsem i kolem Keringhuis a protipovodňové bariéry Maeslantkering. Na Hoeku jsem se moc nezdržoval, bylo tam moc lidí a já měl žízeň jak trám, protože mi došla voda. Naštěstí jsem po pár kilometrech narazil na vodní fontánku od Dunei, a poté už bezpečně dojel domů.

Na to, že jsem si to naplánoval na dvě hodiny a že takové „štreky“ už nejezdím, tak jsme si docela dal :-). Bylo to však super!

Odkazy na mapy:

Radim | 25. 8. 2019 Ne 22.11 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 126x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: