Zkušební zavření Maeslantkering

Maeslantkering je protipovodňová bariéra poblíž Hoek van Holland. Pokud se v Rotterdamu očekává nárůst hladiny o 3 metry nad normální hladinou moře, bariéra se automaticky uzavře a chrání tak Rotterdam a okolí před povodní. Poprvé se tak stalo během bouře 9.11.2007 a naposledy 3.1.2018. Na konci září (před začátkem bouřkové sezóny) probíhá zkušební zavření bariéry a u toho jsme letos nemohli chybět.
IMG_20190914_160744-nahled
Tušili jsme, že díky této akci bude v okolí problém s parkováním, a tak jsme si vzali kola. Auto jsme nechali na parkovišti u Staelduinse Bos (Heenweg) a 5 km k Maeslantkering jsme dojeli na kole. Po 15. hodině začalo zkušební zavírání vrat. Vylezli jsme si na kopeček, sedli do trávy, pojídali sušenky a sledovali, jak se obě ramena k sobě pomalilinku přibližují. Děti to moc nebavilo, a tak nám utekly na hřiště. V 16 hodin jsme se rozhodli, že na otevírání bariéry nemá smysl čekat a vyrazili raději na cykloprojížďku. Dojeli jsme do Hoek van Holland na pláž, dali si zde zmrzlinu, trošku se porýpali v písku a jeli zpět k autu.
IMG_20190914_155030m
Na parkovišti bylo vidět, že dětem 20 km na kole nestačilo a ještě řádily na parkovišti a přejížděly hrbolky.
obrazek obrazek

Náš článek z minulé návštěvy Keringhuis

Martina | 14. 9. 2019 So 13.34 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 118x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: