Pizza Bresaola
Po třech týdnech v Itálii jsem objevil pizzu, kterou jsem si opravdu oblíbil. Ostatní se mi už smáli a říkali, že se do menu ani nemusím dívat . Pizza Bresaola mě fakt očarovala. Jedná se o docela jednoduchou pizzu s rajčatovým základem, mozzarellou a hovězím masem Bresaola, nakrájeným na plátky. Jakmile se takto připravená pizza vytáhne z pece, tak se hojně posype rukolou a parmazánem.
Abych trochu té kulinářské radosti přenesl domů, tak jsem koupil speciální mouku na pizzu „farina tipo 00“, flák Bresaoly a mohl jsem se předvést.Recept na těsto
Zde jsem se moc nerozvášnil a koukl na recept přímo na sáčku od mouky. Pro jistotu jsem koupil rovnou 3 kila různé mouky. Ta, po které jsem šáhl jako po první, měla kvasnice už v sobě. Receptů na pizzu je nepřeberné množství, takže můžete zkoušet.
- 500 g mouky
- 20 – 25 g olivového oleje
- 10 g soli
- 320 ml vlažné vody
- 2–3 gr čerstvých kvasnic (pokud už nejsou v mouce, jak v mém případě)
Rajčatová omáčka
Pro omáčku jsem si našel recept prý od Jamieho Olivera a upravil dle své potřeby. Tj. půlku cibule jsem jemně osmahl na olivovém oleji a přidal jeden stroužek česneku. Poté jsem přidal bazalku a plechovku nakrájených rajčat. To vše jsem cca čtvrthodinu vařil. Samozřejmě trochu soli a pepře.
Výsledek byl fajn, akorát toho česneku mohlo být trochu méně. Máme silný domácí česnek a i jeden stroužek byl hodně. Jakmile to zchládlo, tak jsem to přecedil a omáčka byla hotová.
Z připraveného těsta a omáčky a dalších ingrediencí jsem připravil tři pizzy, které jsem pekl v troubě vyhřáté na 250 °C zhruba 10 minut. Jakmile jsem pizzu vytáhl z trouby, tak jsem ji posypal tou rukolou a nastrouhaným parmazánem.
Během jídla jsem se zmínil, že se nespokojím s ničím menším než s devítkou. Naštěstí jsem dostal 10,5 .