Balijbos u Zoetermeeru

Balijbos (les) se nachází na jihozápadním okraji Zoetermeeru. Byli jsme zde poprvé loni v květnu, kdy jsme s Darčou a Edíkem navštívili farmu De Balijhoeve, pak se prošli do Westerparku a cestou zpět si pohráli ve Speelbosu De Balij. Dnes byla farma bohužel zavřená, a tak nám zbylo víc času na prozkoumání samotného Balijbosu.
IMG_20200315_160039-nahled
Vyrazili jsme po tzv. Laarzenpad – to je stezka, která nevede po asfaltových chodníčkách, ale terénem, často po blátě, přes příkopy, větve atd., zkrátka stezka pro dobrodružné turisty :-) Stezka má celkem 6 km, což je pro nás tak akorát. Na pár místech jsme kvůli blátu vyměkli a vrátili se na asfalt. V lese nás překvapil medvědí česnek, který to tu krásně provoněl. Naším cílem byla rozhledna, kterou jsme našli podle piktogramu na mapách.cz. Vždy jsme strašně zvědaví, jak bude rozhledna v reálu vypadat. A tato nás dostala: nízká červená kovová lehce zakroucená konstrukce uprostřed mokřin (zřejme k pozorování ptactva). Na konci výletu jsme ještě děti nechali vyřádit ve Speelbosu – skákaly přes kameny, převážely se přes kanál po voru, prolézaly rourami, šplhaly, balancovaly… Příroda se už pomalu probouzela ze zimního spánku, stromy začínaly pučet, slunce hřálo a nejlepší na této procházce bylo, že jsme téměř nikoho nepotkali.
obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek

Martina | 15. 3. 2020 Ne 22.56 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 117x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: