Nejnižší bod Nizozemska a procházka Eendragtpolderem

Poslední týdny nepořádáme žádné větší výlety, ale ven chodíme, jinak bychom se všichni zbláznili. Odpolední zdravotní vycházky plánujeme do blízkého okolí zhruba na 1–3 hodinky. Tentokrát si Marťa našla nejnižší místo Nizozemska (Laagste punt van Nederland) a zjistila, že se nachází kousek od nás (autem). Jako podružný cíl, i když z hlediska času hlavní, si našla Eendragtspolder a pěkné dětské hřiště Speelpolder Hennipgaarde.
IMG_20200328_154058-nahled

Na nejnižším místě Nizozemska nebylo nic extra zajímavého – stupnice a malé parkoviště kousek od dálnice A20 mezi Goudou a Rotterdamem. Byli jsme tam jen pár minut, abychom jako řádní „turisti“ udělali pár fotek a návštěvu řádně zdokumentovali. Děti za mnou skočily přes vodní nádržku až ke stupnici. Docela jsme se nasmáli, když jsem je pak jak koťata házel zpět :-).

Pak jsme se autem přemístili pár kilometrů na parkoviště Parkeerterrein Willem-Alexanderbaan (Parkeerplaats Van Oudhousedenweg). Hned vedle parkoviště se nachází malá ocelová rozhledna uitkijktoren Willem-Alexanderbaan.
obrazek obrazek
Odtud jsme se vydali kolem celého areálu Willem Alexander Roeibaan. Děcka lítala a hledala orobinec (takový ten typický „doutník“), aby jej pak mohla drolit a koukat, jak z něj odletuje chmýří. Byla to náramná zábava, obzvlášť v tom větru. Sice svítilo sluníčko a kdyby nefoukalo tak by bylo příjemně. Pocitová teplota však byla někde blízko nad nulou :-(, a proto jsem nechápal nadšence na kolech s krátkými rukávy a v šortkách.
obrazek obrazek
Na opačné straně od parkoviště se nachází přístav Jachthaven De Eendracht a větrný mlýn Eendrachtsmolen. Přístup k němu však byl kvůli K. krizi zavřený.
obrazek obrazek
Závěrečnou pomyslnou třešničkou na dortu bylo dětské hřiště Speelpolder Hennipgaarde. Část areálu nabízí naučné prvky o přírodě a zvířatech. My jsme však blbnuli jen hřišti, na kterém byla skluzavka, lanové prvky, malá stezka bosou nohou, malé bludiště z vrb, apod.
obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek obrazek

Radim | 28. 3. 2020 So 10.16 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 179x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujweb Jirka

Krásné místo pro děti. Dávám si to na seznam Must Go. :-)

27. 4. 2020 Po 21.25

[2]reagujweb Jirka

Možná že se tam dostaneme přístí rok pokud zkončí korona :-)

27. 4. 2020 Po 21.38

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: