Wortelstamppot (šťouchané brambory s mrkví)
Recept na wortelstamppot jsem našla v časopise z Hoogvlietu. Brambory jsem zkoušela rozšťouchat akorát zatím jen s kadeřávkem, ale tady v NL je hodně oblíbený stamppot s mrkví, kterému říkají hutspot. V obchodech se prodávají už předpřipravené suroviny v jednom boxu (pokrájená mrkev a cibule), aby příprava byla co nejjednodušší.- 250 g másla (určitě jsem tolik nedávala, řekla bych tak 100 g)
- 4 cibule, nakrájené na kostičky
- 2 snítky rozmarýnu (neměla jsem)
- 4 stroužky česneku, nakrájeného na plátky
- 225 g choriza, na kostičky (nedávala jsem)
- 600 g mrkve, nakrájené na kostičky
- 1 kg brambor
- 8 ks chipolata klobásek
- 250 ml teplého mléka
Martina | 5. 4. 2020 Ne 19.33 | Vaření, Jídla z masa, Zeleninové pokrmy | Tisk | 184x