Pórkový koláč z listového těsta
Konečně nastal čas na vyzkoušení receptu na pórkový quiche (slaný koláč). Váhala jsem, protože vím, že Raďa zrovna není nadšený milovník pórku a u dětí člověk nikdy neví. Ale riskla jsem a všichni se olizovali až za ušima![:-)](./i/smajly/smile.gif)
![IMG_20200331_184831-nahled](images/vareni/2020-03-31-porkovy-kolac-z-listoveho-testa/IMG_20200331_184831-nahled.jpg)
- 1 balíček listového těsta
- 1 kelímek smetany
- 150 – 200g anglické slaniny
- 2 vejce (dala jsme 4, protože 2 mi přišly pro 4 lidi málo, ale asi by stačily i ta 2)
- 2 ks pórku
- 200 g tvrdého sýra
- 2 cibule (možná jsem vynechala, už si nejsem jistá)
- sůl, pepř, olej
Pórek si nakrájíme na nudličky nebo půl měsíčky a cibuli na kostičky. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme nahrubo.
Pórek a cibuli společně na pánvičce na troše oleje podusíme. Až pórek s cibulkou lehce zprůhlední, odstavíme. Přimícháme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu. Do misky k nastrouhanému sýru přidáme vejce, smetanu, sůl a pepř. Dobře smícháme.
Rozválíme si listové těsto na velikost menšího pekáčku. Do něj si připravíme pečící papír a těsto dobře vložíme, zvedneme i přes okraje.
Na pánev k teplé směsi pórku, cibule a anglické slaniny přidáme směs sýra, vajec a smetany. Vše dobře promícháme. Směs rozprostřeme do pekáčku na připravené listové těsto. Pórkový koláč pečeme dozlatova na 210 °C cca 15 – 20 minut. Respektujeme zkušenosti s vlastní troubou.
Upečený pórkový koláč necháme trochu vychladnout a můžeme se do něj pustit.![obrazek](images/vareni/2020-03-31-porkovy-kolac-z-listoveho-testa/IMG_20200331_180334-nahled.jpg)
Martina | 2. 3. 2020 Po 19.30 | Vaření, Zelenina, Zeleninové pokrmy | Tisk | 449x