Šumava - stezka lesních her u Stožce

Počasí stálo dopoledne za starou belu, protože pršelo. Na oběd jsme si zajeli do Volar a na náměstí zašli do restaurace hotelu Bobík. Přímo v hotelu mají minipivovar, a tak jsem si koupil na večer pár piv na ochutnávku. Jídlo bylo fajn.

Odpoledne se podle plánu vyčasilo a přestalo pršet. Ostatní nasedali do aut a vydali se na dlouhou štreku za vlkama do Srní, ale nám se nechtělo tak daleko, a tak jsme se vydali jen za humna do nedalekého Stožce na Puštíkovu stezku.

Kousek od parkoviště je pěkná budova informačního střediska Stožec. Nejdřív jsem tam nešel a s Ondrou jsme zkoumali přilehlou geologickou expozici, která se nám moc líbila (hlavně ty vybroušené části velkých balvanů). Holkám to nějak dlouho trvalo, a tak jsem tam vlétl taky a nestačil mrkat. Měli tam krásnou expozici o okolí a přírodě, celou vyřezanou a namalovanou ve dřevě. Já takové věci prostě miluji, takže jsem to byl nakonec já, na koho se čekalo :-).

Vedle budovy se nachází ještě venkovní areál s řadou zajímavých prvků. Poté jsme se už vydali do promoklé přírody. Puštíkova stezka nebo též areál lesních her začíná kousek od vesnice – šli jsme po silnici kopírující železniční trať a zhruba po půl kilometru jsme zabočili nahoru do lesa. Stezku tvoří několik zastavení, na kterých se řeší různé úkoly. Mají to tam pěkně udělané, a tak se nám tam všem líbilo.

obrazek obrazek obrazek obrazek

Cestou zpět jsme se chtěli stavit v pěkné restauraci u Mauritzů na zmrzku, ale pán zcela logicky dnešní deštivý den využil na vyčištění stroje :-). No škoda, já měl zálusk na nějaké místní pivko, tak snad někdy příště. Zmrzku jsme nakonec koupili dole u parkoviště (bez piva) :-).

Radim | 3. 8. 2020 Po 22.11 | Cestování, Česká republika | Tisk | 39x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Otáčí se Slunce kolem Země?
Odpověd: