Jablkový závin s jogurtem

Ráno si Marťa zase rýpla, že jsem neudělal žádnou buchtu, a tak jsem během přípravy dýňové polévky hodil oko na náš blog a rozhodl se pro jablkový závin. Podíval jsem se na naše závinové recepty Kynutý závin s makovou náplní a Tažený zámecký závin s jablky, ale kynutý závin jsem nechtěl a něco táhnout jsem taky nechtěl :-).

Google mi na záčtku vyhodil následující dva recepty s jogurtem, a tak jsem je využil:

20210117_092129-nahled

Ingredience pro těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 1 vajíčko
  • 1 malý bílý jogurt
  • pár lžiček třtinového cukru (přišlo mi, že těsto na moučník bez cukru nemůže být ani pravda)

Náplň:

  • 4 jablka nahrubo nastrouhaná
  • rozinky
  • cukr + sáček vanilkového cukru
  • skořice
  • třešně (Marťa se chtěla zbavit třešní)

Ingredience na těsto jsem smíchal a vložil na půlhodiny do ledničky ať těsto trochu ztuhne, protože se strašně lepilo.

Mezitím jsme s Ondrou oloupali a nastrouhali jablka a scedili třešně. Těsto jsme rozdělili na dva díly a připravili dva velké záviny, které jsme nakonec potřeli vajíčkem a posypali krystalovým cukrem. Závin jsme pekli ve troubě vyhřáté na 170 °C do zlatova zhruba 45 minut.

20210116_130223-nahled

Rada pro příště: Srolované těste uvnitř závinů bylo hutné a takové nevypečené. Takže asi bude lepší spíše vytvořit kapsy než závin.

Radim | 16. 1. 2021 So 18.26 | Vaření, Buchty, bábovky a koláče | Tisk | 144x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
1 plus 1 jsou?
Odpověd: