Jablkový závin s jogurtem
Ráno si Marťa zase rýpla, že jsem neudělal žádnou buchtu, a tak jsem během přípravy dýňové polévky hodil oko na náš blog a rozhodl se pro jablkový závin. Podíval jsem se na naše závinové recepty Kynutý závin s makovou náplní a Tažený zámecký závin s jablky, ale kynutý závin jsem nechtěl a něco táhnout jsem taky nechtěl .
Google mi na záčtku vyhodil následující dva recepty s jogurtem, a tak jsem je využil:
Ingredience pro těsto:
- 500 g hladké mouky
- 200 g másla
- 1 vajíčko
- 1 malý bílý jogurt
- pár lžiček třtinového cukru (přišlo mi, že těsto na moučník bez cukru nemůže být ani pravda)
Náplň:
- 4 jablka nahrubo nastrouhaná
- rozinky
- cukr + sáček vanilkového cukru
- skořice
- třešně (Marťa se chtěla zbavit třešní)
Ingredience na těsto jsem smíchal a vložil na půlhodiny do ledničky ať těsto trochu ztuhne, protože se strašně lepilo.
Mezitím jsme s Ondrou oloupali a nastrouhali jablka a scedili třešně. Těsto jsme rozdělili na dva díly a připravili dva velké záviny, které jsme nakonec potřeli vajíčkem a posypali krystalovým cukrem. Závin jsme pekli ve troubě vyhřáté na 170 °C do zlatova zhruba 45 minut.
Rada pro příště: Srolované těste uvnitř závinů bylo hutné a takové nevypečené. Takže asi bude lepší spíše vytvořit kapsy než závin.
Radim | 16. 1. 2021 So 18.26 | Vaření, Buchty, bábovky a koláče | Tisk | 144x