Rijksmuseum van Oudheden v Leidenu podruhé

Rijksmuseum van Oudheden v Leidenu jsme byli tento víkend podruhé a dokončili tak jeho prohlídku. V listopadu jsme tam byli poprvé a stihli jsme jen přízemí, tj. stálou výstavu Starověkého Egypta.

Tentokrát jsme si prošli další dvě patra, kde se nachází následující dočasné výstavy:

a též následující stálé výstavy:

obrazek obrazek

V muzeu se nám líbilo. Verča doplňovala „speurtocht“ knížku a my jsme obdivovali starodávné sochy. Jakmile jistí jedinci dostali hlad, tak se konec snažili urychlit, a docela se jim to podařilo – korálky byly sice pěkné, ale hlad byl větší :-).

obrazek obrazek

Na večeři jsme měli připravený ze předchozího dne uleželý segedínský guláš, ale na ten bylo ještě brzo. Takže jsme zašli na místní trhy a koupili a zbaštili vše, co se nám líbilo. My s Ondrou jsme nemohli odejít bez našeho oblíbeného haringa a Verča si dala Kibellingy. Jestli budete někdy v Nizozemsku, tak Vám doporučuji si na nějaký místní trh zajít. Mají tam plno výborných mlsek :-). Například čerstvě upečenou stroopwafel, různé mořské plody a ryby či miliony druhů sýrů.

Cestou k nádraží jsme se opět stavili v cukrárně Soetenso, kde jsme si vybrali krabičku ručně vyráběných pralinek. Mňam!

Martina | 12. 2. 2022 So 16.32 | Cestování, Belgie a NL | Tisk | 75x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: