Jednoduchý segedínský guláš

Za mého mládí jsem segeďák prostě nemusel. Hlavním důvodem bylo to, že moje mamka do něho dávala bůček, brrr – vařenej nemám rád :-(. U Marti doma jej však dělají z libového vepřového masa, protože by jej tam jinak nikdo nejedl. Jednou jsem tam s ním také vypomáhal, a tak když se u nás doma řeklo, že budeme dělat segeďák (potřebovali jsme vyzkoušet naše zelí), tak bylo jasné, kdo se toho chopí.

segedinsky-gulas-nahled

Segedínský guláš

Recept od Martininy mamky je velice jednoduchý.

Potřebujete:

  • zelí
  • vepřové maso (my jsme dali vepřovou kýtu)
  • z koření červenou papriku, pepř, kmín, nové koření, bobkový list
  • sůl
  • cibuli
  • smetanu
  • mouku
  • sádlo (já použil olej)

Aby maso bylo rychle měkké, tak používáme papiňák. Začneme osmahnutím cibulky na sádle, do které přidáme maso a též trochu osmahneme. Přidáme sůl, kmín, trochu papriky a pepře podle chuti. Vaříme zhruba dvacet minut v papiňáku. Poté přidáme oprané zelí a dáme opět na chvíli vařit, aby nám změklo – cca sedm minut. Poté už vše zahustíme smetanou, ve které je rozmíchána trochu mouky a papriky. Takto zahuštěný segeďák vaříme a mícháme zhruba čtvrt hodiny. Toť vše:-).

Radim | 17. 11. 2010 St 12.22 | Vaření, Vepřové maso | Tisk | 1461x

Komentáře k textu

- Formulář pro nový komentář

[1]reagujweb Ailurus

Tento blog se mi moc líbí, při jeho četbě se mi sbíhají sliny :-D

31. 12. 2010 Pá 19.34

[2]reagujmejlweb dada

mě též super :-D

4. 10. 2012 Čt 21.48

Přidej komentář!

Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|

Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Jakou barvu má Slunce?
Odpověd: